HomePolitiekGroenLinksLennart de Looze nieuwe lokale fractievoorzitter GroenLinks

Lennart de Looze nieuwe lokale fractievoorzitter GroenLinks

AMSTELVEEN – De fractie van GroenLinks Amstelveen heeft unaniem gekozen voor Lennart de Looze als nieuwe fractievoorzitter. Hij neemt de functie per direct over van Martin Kortekaas.

Lennart de Looze werd in 2018 als student voor GroenLinks gekozen als jongste raadslid in Amstelveen. Het nu 25-jarige in Amstelveen geboren raadslid drukte de afgelopen drie jaar in raad en commissie een duidelijk stempel op het debat over het gebrek aan betaalbare woningen. Daarnaast heeft hij een sterke mening over Schiphol, duurzaamheidsvraagstukken en de omgang met de natuurwaarden in Amstelveen.

In de raad staat de Looze bekend als een idealistisch raadslid, met een inhoudelijke benadering, sterk in het publieke debat. De Looze, afgestudeerd politicoloog, sluit zijn studietijd af en start na de zomer als docent maatschappijleer aan het Amstelveen College. De Looze: ‘De GroenLinks fractie gaat door met het voeren van sociale en duurzame politiek en ik ben blij dat de fractie van GroenLinks het vertrouwen in mij heeft om daar leiding aan te geven’.

Meedoen in nieuw college

GroenLinks voert nu nog oppositie en wil na de verkiezingen in maart volgend jaar mee doen met een nieuw college. De Looze: ‘In een gemeenteraad die wordt overheerst door rechts, ligt bij mij vooral de uitdaging om progressieve politiek aan tafel te krijgen. Amstelveen heeft die balans echt nodig’.

Martin Kortekaas blijft tot de verkiezingen aan als raadslid en zal zich in die rol met name bezig gaan houden met participatie en inspraak, regionale vraagstukken en preventie bij veiligheidsvraagstukken.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS