Leerlingen Amstelveen College zetten zich schrap voor eindexamens in coronatijd

Ondanks coronatijd gaan de eindexamens voor het voortgezet onderwijs dit jaar gewoon door. De lockdown zorgde vorig jaar nog dat er een streep werd gezet door de belangrijkste toets van de middelbare school. Op het Amstelveen College zijn leerlingen en leraren al druk bezig om zich voor te bereiden op dit bijzondere examen dat in mei plaatsvindt.

Door: Anthony van Sligtenhorst (beeld Niels van Steijn NH)

,,Het is echt anders. We proberen wel de structuur van toetsen en dergelijke vast te houden. Maar leerlingen worden op een andere manier voorbereid dit jaar,” zegt Anke de Peuter, rector van het Amstelveen College. ,,De lessen zijn in feite allemaal doorgegaan. Maar de een heeft meer moeite met online lessen dan de ander. Je ziet gewoon dat daar verschillen tussen zijn.”

De eindexamenleerlingen worden wel extra ondersteund. ,,Er zijn extra examentrainingen maar ook bijlessen voor de vakken waar dat noodzakelijk voor is.  En je kan ook bij je docent extra hulp vragen,” legt eindexamenleerling Dolf Mul uit. 

 

Omdat door de coronacrisis een optimale voorbereiding in het examenjaar niet mogelijk was, mag er dit jaar een onvoldoende extra worden gehaald. Deze extra onvoldoende geldt niet voor de kernvakken wiskunde, Engels en Nederlands. 


Of de leerlingen van het Amstelveen College de extra onvoldoende nodig gaan hebben is nog maar de vraag. Ze bereiden zich nu al zo goed mogelijk voor om grote achterstanden in te halen en om zo met een goed gevoel de tot examenruimte omgebouwde gymzaal in te gaan. Half juni worden de leerlingen gebeld met het verlossende antwoord. 

© 2021 AAN! Amstelveen & NH Nieuws