Home Amstelveners Lakshmi en muzikaal lokaal talent Deborah laten zich inspireren door Frida Kahlo

Lakshmi en muzikaal lokaal talent Deborah laten zich inspireren door Frida Kahlo

AMSTELVEEN – Geïnspireerd door de huidige succesvolle tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution heeft zangeres en theatermaker Lakshmi een track gemaakt met lokale kleinkunstenares Deborah.

Talentontwikkeling en inspiratie komen op deze manier samen in een samenwerking tussen poppodium P60 en het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Het huidige Amstelveense kunst & cultuurbeleid juicht dergelijke samenwerking en verbindingen tussen lokale instellingen toe.

‘Frida niet afbeelden als slachtoffer’

De samenwerking tussen Lakshmi en Deborah heeft geresulteerd in het nummer “Wat ik kwijtraak verlies ik niet”. De artiesten ontdekten na het gesprek en rondleiding in het Cobra Museum dat ze Frida niet wilden afbeelden als een slachtoffer en ook niet wilden plaatsen in de hokjes van de groepen die haar nu zo snel claimen. De Frida die zij die dag leerden kennen was zo anders.

Frida was vol levenslust, doorzettingsvermogen, humor en een krachtige gepassioneerde vrouw. Ze wilden het beeld creëren van een vrouw die obstakels in haar leven heeft, maar deze zonder moeite overwint door haar onuitputtelijke levenslust. Zo wilden zij een tekstueel portret maken van haar visie, haar levenslust, elementen uit haar werk en natuurlijk haar grote vermogen om lief te hebben.  

Mobiele versie afsluiten