HomeWijkenBovenkerkKunstwerk Urbanuskerk wordt 'live' gerestaureerd in Museum JAN

Kunstwerk Urbanuskerk wordt ‘live’ gerestaureerd in Museum JAN

Een beschadigd kunstwerk uit de Bovenkerkse Urbanuskerk wordt gerestaureerd in Museum JAN. Het publiek kan getuige zijn hoe restaurator Jazzy de Groot een zogenoemde kruiswegstatie uit de kerk herstelt na de verwoestende brand in 2018.

Het kunstwerk maakt deel uit van een serie beschadigde kruiswerkstaties uit de Urbanus. Elke zaterdag vanaf 8 oktober tot en met 26 november wordt er in het museum gewerkt aan het kunstwerk. Tijdens deze zaterdagen kunnen ook vragen worden gesteld aan De Groot. Zij is al vier jaar bezig met het herstellen van de kunstwerken.

Voorafgaand aan de ‘live’ restauraties houdt Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus vrijdag 7 oktober een veiling om geld op te halen voor het herstel van de kunstwerken. Verschillende (kunst)objecten zijn beschikbaar gesteld voor deze veiling.

Ook geeft Dolf Middelhoff twee woensdagen een kunsthistorische en verdiepende lezing over de
werken van kunstschilder Frans Loots (1863-1924), maker van de kruiswegstaties. Deze worden 12 oktober en 26 oktober in JAN gehouden. De aanvang is aanvang 11.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van JAN. Geïnteresseerd om de veiling bij te wonen? Graag aanmelden door te mailen naar het secretariaat van de stichting vriendbov.urbanus@gmail.com.
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS