HomeCultuurKunstenaar Sam Drukker portretteert bezoekers live op zaal

Kunstenaar Sam Drukker portretteert bezoekers live op zaal

AMSTELVEEN – Kunstenaar Sam Drukker komt zondag 19 december live tekenen op zaal tussen zijn eigen werken in Museum JAN in het Oude Dorp. Hij kiest willekeurig personen uit die hij ter plekke zal portretteren. Drukker is van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig.

Over zijn werkproces zegt Sam Drukker: “Concentratie is alles. Eerst moet je begrijpen wat er aan de hand is. Als ik werk ben ik voor 90% aan het registreren, dom aan het overnemen. Maar tegelijkertijd moet ik begrijpen wat mij ontroert en aantrekt.” De tekensessie vindt plaats op zaal in Museum JAN en zal ongeveer een half uur per persoon duren. Een unieke kans om de kunstenaar in actie te zien! 

Over Sam Drukker (1957) – Sinds zijn studie aan de Academie Minerva in Groningen, tekent en schildert Drukker portretten van mensen in hun schoonheid, imperfectie en kwetsbaarheid. De kunstwerken getuigen van een zeer realistische teken- en schilderstijl. In de tentoonstelling ‘Onderweg’ in Museum JAN zijn werken van de periode 2010-2021 te zien, met onder andere het kersverse werk Plaag (2020) en de Drie Roeiers (2017) die in relatie tot de corona- en vluchtelingencrisis actueler zijn dan ooit. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS