Home Politiek BbA Krachttermen SP Amstelveen richting gemeente wekken wrevel bij raadsleden

Krachttermen SP Amstelveen richting gemeente wekken wrevel bij raadsleden

AMSTELVEEN – De toon die de SP gebruikt in een affiche, waarbij het ‘Festival van Rechtvaardigheid’ van de SP Amstelveen en de FNV wordt gepromoot, heeft voor wrevel gezorgd bij diverse leden van de gemeenteraad. In de oproep wordt gesteld dat Amstelveen een harde en gemene gemeente is voor mensen die aankloppen voor hulp.

De SP zegt dat mensen die hulp nodig hebben met wantrouwen worden bejegend door de ambtenaren. Vakbond FNV schaart zich achter de partij en voegt op de eigen website toe: “Armoede, ellende en schulden nemen toe. Meer ellende bovenop de toch al te lage lonen en uitkeringen. Steeds meer werkende armen en bijstandsgerechtigden kunnen hun boodschappen, huur, zorgverzekering en energie niet meer betalen.”

PvdA-raadslid raadslid Arnoud van den Bosch verbaast zich over de krachttermen die de SP gebruikt en kan niet begrijpen dat de FNV z’n naam verbindt aan de manifestatie. “Er zal vast van alles beter kunnen in Amstelveen, maar dit soort bewoordingen gaan daar echt niet bij helpen,” laat hij op Twitter weten.

Handen niet op elkaar

Ruud Kootker van BurgerBelangen Amstelveen is eenzelfde mening toegedaan over de toon die de SP aanslaat: “Hard, gemeen, hardvochtig, inhumaan, wanbeleid. Nooit een motie van afkeuring of wantrouwen in de raad gezien. Wel structureel ondermijnen van vertrouwen in ambtenaren en publiek domein. Mijn handen krijgen jullie er niet voor op elkaar.”

D66-raadslid Saloua Chaara vindt dat de SP een showtje opvoert: “Laat één ding duidelijk zijn: Dit soort ondermijnen van vertrouwen in de overheid en democratie gaat enkel om de SP-showbusiness. Alláng niet om de inhoud/het doel iets te bereiken. Als de SP het niet eens is met het beleid, dan is de raadzaal de plek om dat aan de orde te stellen.”

De SP reageert op Chaara door de stellen dat burgers die de dupe zijn van dit college gehoord willen worden. “U neemt alle slachtoffers die hun verhaal hebben opgeschreven die te lezen zijn in zwartboeken niet serieus. Uw partij is de plaatselijke overheid en verantwoordelijk voor hoe de uitvoering mensen kapot maakt.”

Het Festival van Rechtvaardigheid wordt zondag 7 november van 14.00 tot 16.00 uur achter het raadhuis gehouden.

Mobiele versie afsluiten