HomePolitiekBbAKootker voert lijst bbA aan, Monkelbaan verrassend tweede

Kootker voert lijst bbA aan, Monkelbaan verrassend tweede

AMSTELVEEN – BurgerBelangen Amstelveen (bbA) heeft de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

Lijsttrekker is zoals bekend Ruud Kootker. Een enigszins verrassende tweede plek is er voor Pieter Monkelbaan. De ras-Amstelvener was burgerraadslid maar verving Ewa Petiet tijdens haar zwangersschapverlof afgelopen raadsperiode. Monkelbaan zette zich in het verleden onder meer in voor Sporting Martinus, RTVA en carnavalsvereniging De Turftrappers.

De partij neemt afscheid van Jacqueline Solleveld Olthof en Marga van Herteryck. De zware belasting als raadslid is voor beiden niet meer te combineren met hun fulltime banen. bbA respecteert hun besluit, maar betreurt het zeer dat twee toegewijde raadsleden geen deel meer zullen uitmaken van de fractie.

Kitty Huisman en Carolien van Vugt zijn nieuwe namen op de lijst. De leden van bbA stemden in met het voorstel van het bestuur om, net als vier jaar geleden, de mogelijkheid open te houden om nog twee nieuwe kandidaten aan de lijst toe te voegen. Hiervoor zijn plek 7 en 8 acht vrijgehouden.

De complete lijst:

 1. Ruud Kootker
 2. Pieter Monkelbaan
 3. Ewa Petiet
 4. Ferry van Groeningen
 5. Kitty Huisman
 6. Carolien van Vught
 7. Peter Bot
 8. Ruud Oord
 9. Carole Thate
 10. Danielle de Kluuver
 11. Peter Wayne
 12. Henk Heuvingh
 13. Paul van der Meer
 14. Annemarie Fakkeldij
 15. Wil Emmerik
 16. Rudel van der Kaay
 17. Jacqueline Solleveld Olthof
 18. Marga van Herteryck
 19. Frits Suér
 20. Chris Smeenk
 21. Jaap Prent
 22. Harrie Pijnenborg
 23. John Levie
 24. Linda Roos

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS