HomeAmstelvenersKoninklijke onderscheiding voor Amstelveense kinderkankeronderzoeker

Koninklijke onderscheiding voor Amstelveense kinderkankeronderzoeker

De Amstelveense professor dr. Gertjan Kaspers is op 26 september 2022 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Tjapko Poppens tijdens het jaarlijkse World Child Cancer Charity diner in Amsterdam.

Professor Kaspers is hoogleraar kinderoncologie aan de Vrije Universiteit (VU) en kinderoncoloog en directeur van het Academy & Outreach programma van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. In zijn loopbaan heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de overlevingskansen van kinderen met kanker, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Zijn doel is elk kind met kanker genezen, met een optimale kwaliteit van leven. 

‘Excellent onderzoeker’

Naast zijn werk zet Kaspers zich in voor tal van andere organisaties. Zo was hij bestuurslid van Stichting Wereld Zonder Kinderkanker, lid in de Raad van Toezicht van Stichting Kinderoncologie Nederland, vrijwilliger bij Stichting Semmy, actief bij de Rotaryclub Amsterdam Spinoza, bestuurslid stichting VUmc Kinderstad, vrijwilliger bij Stichting Care for Kosovo en oprichter en voorzitter van Stichting World Child Cancer NL. 

Professor Gertjan Kaspers wordt door collega’s omschreven als een excellent onderzoeker, een fijne collega en een bevlogen arts die zeer betrokken is bij zijn patiëntjes en hun ouders. Daarbij weet hij als geen ander mensen te inspireren en te mobiliseren voor zijn missie en droom: een wereld waar elk kind met kanker gelijke toegang heeft tot behandeling en zorg. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS