HomeAmstelvenersKoningsdag 2022 Amstelveen gaat door: feest(je) bij Abina nog onzeker

Koningsdag 2022 Amstelveen gaat door: feest(je) bij Abina nog onzeker

AMSTELVEEN – Dit jaar kan er weer ouderwets Koningsdag worden gevierd in Amstelveen op woensdag 27 april. Op alle vertrouwde plekken over de gehele gemeente wordt vrijmarkt gehouden. Of de bekende grootste reünie van Amstelveen bij Abina doorgaat is nog wel onzeker.

Jeffrey Oudshoorn van Abina: “We gaan in ieder geval niet zo groot uitpakken als we voor Corona hebben gedaan. De voorbereidingstijd is daarvoor te kort en ook bij Abina kampen we met personeelstekort. Zeker voor een dag als deze.”

Overleg met gemeente

Oudshoorn en zijn team zijn in overleg met de gemeente over een kleinere opzet. Omdat Abina toch the-place-to-be is op Koningsdag, verwacht de lokale overheid wel grote drukte op de hoek Amsterdamseweg-Oude Karselaan. Zowel Abina als de gemeente kijken nu hoe ze dit probleem kunnen tackelen.

“Ik ga deze week weer in overleg met de gemeente om te kijken hoe we aan alles een mouw kunnen passen en kan nu dus nog niet zeggen of wij daadwerkelijk wat gaan doen met Koningsdag. Zodra we daarover uitsluitsel hebben, communiceren wij dat natuurlijk via de gebruikelijke kanalen,” aldus Oudshoorn.

Vrijmarkten gaan door

Op de Amsterdamseweg en in het Oude Dorp gaat de vrijmark in ieder geval wel door laat Amstelveen Oranje desgevraagd weten. Daarnaast kan iedereen terecht in de wijken zoals in Middenhoven, Westwijk, Bovenkerk (Urbanuspark) en Randwijck. Op Stadsplein is het ook vrij om een spullen te verkopen.Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS