HomeEvenementenKoningsdag 2022 Amstelveen: geen groot podium bij Abina maar volop vrijmarkt

Koningsdag 2022 Amstelveen: geen groot podium bij Abina maar volop vrijmarkt

AMSTELVEEN – Na twee jaar thuis de tompoucen te hebben opgepeuzeld is het weer tijd om Koningsdag buiten de deur te vieren. In Amstelveen worden alle registers weer opengetrokken. Hoewel, bijna alle registers. Want dit jaar moeten we het doen zonder de onophoudelijke stroom aan volkszangers bij Abina.

Zoals AAN! vorige week al meldde zullen de activiteiten bij de horecagelegenheid aan de Amsterdamseweg in afgeslankte vorm plaatsvinden. Zo is er deze keer geen torenhoog podium over de Oude Karselaan. Een geringe voorbereidingstijd en een tekort aan personeel en vrijwilligers zijn hier debet aan.

Abina gaat overigens wel voor muziek en een gezellige sfee zorgen. In tegenstelling tot andere jaren zal het café dit jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. “We hebben buiten volop muziek en een dj, maar een dergelijk groot event als in de voorgaande jaren optuigen was deze keer echt niet haalbaar en ook niet verantwoord. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor heeft,” aldus Jeffrey Oudshoorn van Abina.

Vrijmarkten Amstelveen

Op Koningsdag zelf zijn er wel weer alle bekende vrijmarkten. De grootste heeft zoals gewoonlijk plaats op de Amsterdamseweg en gaat door het Oude Dorp. Om een goede doorstroming te garanderen mag er in het smalle gedeelte van de Dorpsstraat geen vrijmarkt worden gehouden.

In Amstelveen-Zuid zijn er traditioneel vrijmarkten bij De Meent en in Westwijk. Maar ook in het Urbanuspark te Bovenkerk wordt er verkocht. Boven de A9 zijn er ook vrijmarkten op het Stadsplein en in het Catharina van Clevepark in Randwijck.

Koningsnacht

Het startschot voor de oranjeactiviteiten heeft zoals altijd plaats op het Stadsplein. Amstelveen Oranje en de horeca op het Stadsplein organiseren gezamenlijk een feestje. Bij de horeca is eten en drinken verkrijgbaar en Stichting Amstelveen Oranje zorgt voor een bijzondere show met DJ Nijkie, verschillende dansers, slagwerkgroep Bovenkerk en een laser- en vuurshow

De toegang is gratis en de evenementen starten om 18.00 uur. Door een knusse opstelling van het podium, tegenover Day Foodbar, moet het een gezellige avond worden op het Stadsplein.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS