Home Wijken Buitengebied Knallen met boot en boombox geen optie op Amstelveense deel Amstel

Knallen met boot en boombox geen optie op Amstelveense deel Amstel

AMSTELVEEN – Lekker met je je boombox op standje maximaal volgas over de Amstel varen zit er niet meer in. De gemeente Amstelveen heeft aangekondigd dit jaar regelmatig op het Amstelveense deel van de rivier te gaan controleren.

Hard varen en geluidsoverlast zorgen bij bewoners en schippers die zich wel aan de regels houden voor veel ergernis. Sinds vorig jaar wordt er al gecontroleerd op het water maar met twee borden langs de Amstel wordt nu nog eens extra duidelijk gemaakt dat het menens is.

“Wij ontvangen op mooie dagen regelmatig klachten van inwoners die langs de Amstel wonen en overlast ervaren,” zegt wethouder Herbert Raat van handhaving. “Het kan niet zo zijn dat opvarenden van plezierbootjes het volume omhoog gooien, zodra ze de Amsterdamse gemeentegrens passeren. Net als in Amsterdam gelden er in Amstelveen ook vaarregels.”

Raat legt uit: “Vorig jaar hebben veel mensen een bootje gekocht, omdat we door corona moesten thuisblijven. De bewoners langs de Amstel mogen hier niet de dupe van worden. Voor volgend jaar overwegen wij om een eigen handhavingsboot aan te schaffen om zo ons handhavingsteam uit te breiden naar het water.”

Eerste boete al gegeven

Vorige week is voor het eerst dit voorjaar handhaving samen met de politie het water op gegaan in Amstelveen. Zij troffen onder meer verschillende aan elkaar vastgemaakte boten aan met grote groepen mensen aan boord. Handhaving heeft vier officiële waarschuwingen uitgedeeld voor geluidsoverlast. Hiernaast is een proces-verbaal uitgeschreven voor wildplassen. Verschillende bewoners van de Amsteldijk lieten blijken dat zij erg blij waren om de handhavingsboot te zien.

Nog even de belangrijkste regels op een rijtje:

  • 9 kilometer per uur is de maximale snelheid op het water
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Geen versterkte muziek
  • Geen afval achterlaten
Mobiele versie afsluiten