HomeSchipholKLM schrapt 34 vluchten: vliegtuigen vertrekken alsnog zonder passagiers

KLM schrapt 34 vluchten: vliegtuigen vertrekken alsnog zonder passagiers

KLM heeft vandaag 34 vluchten geannuleerd vanwege de aanhoudende chaos op Schiphol. Het gaat volgens de maatschappij om vluchten tussen 9.30 en 17.00 uur. Saillant detail: passagiers mogen weliswaar niet mee, maar de vliegtuigen vertrekken alsnog leeg om reizigers in het buitenland op te halen.

KLM zegt ‘ontstemd’ te zijn vanwege het besluit om nog meer vluchten te annuleren. In september en oktober was al een capaciteitsbeperking, maar vanwege het personeelstekort bij de beveiliging op Schiphol moeten per direct nog meer vluchten worden geschrapt. Dat komt neer op 9.250 minder passagiers per dag die vanaf de luchthaven kunnen vertrekken.

KLM wil reizigers in het buitenland die naar Schiphol vliegen niet duperen. Daarom ziet de maatschappij zich genoodzaakt om vluchten ‘leeg’, dus zonder passagiers vanaf Schiphol te laten vertrekken.

Nog meer annuleringen op komst

Morgen en maandag worden er meer KLM-vluchten geannuleerd. Ook andere luchtvaartmaatschappijen gaan gedwongen worden om vluchten te schrappen. Volgens Schiphol moet er gestreept worden om de veiligheid van passagiers en personeel in de terminals te kunnen garanderen.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS