HomeSchipholKLM doet onderzoek naar filmpje waarin personeel 'oprotten' roept naar Marokkaans vliegtuig

KLM doet onderzoek naar filmpje waarin personeel ‘oprotten’ roept naar Marokkaans vliegtuig

SCHIPHOL – KLM is een onderzoek gestart naar een filmpje dat op sociale media circuleert waarin platformmedewerkers op Schiphol ‘oprotten’ naar een vliegtuig van Royal Air Maroc schreeuwen.

“Er gaat weer een volle kist met Marokkanen terug naar Marokko! Allemaal een enkeltje, oprotten!”, roept een van hen, terwijl een ander juicht en danst. KLM heeft ‘met afschuw kennisgenomen’ van de video.

Wanneer de video is opgenomen, wist een woordvoerder van KLM niet. De maatschappij vermoedt dat het filmpje recentelijk is opgenomen en op sociale media, zoals TikTok en Instagram, is gedeeld. KLM heeft bevestigd dat minimaal een medewerker bij hen in dienst is.

Volledig statement KLM
Met afschuw hebben we kennisgenomen van een filmpje op social media waarop personeel in een KLM-hesje en bedrijfskleding staat te juichen bij een toestel dat naar Marokko vertrekt. Hierbij worden onacceptabele teksten gehanteerd.

Helaas hebben we moeten constateren dat minimaal 1 collega van Ground Services betrokken is bij dit filmpje. Dit gedrag is volstrekt onacceptabel. Het gaat in tegen de kernwaarden waar wij als bedrijf en divisie voor staan. Hiervoor is geen ruimte, niet binnen KLM en niet op de luchthaven. Passende maatregelen zullen worden getroffen.
Doron Sajet
Doron Sajet
Doron Sajet is de luchtvaartexpert van NH Nieuws. Voor AAN! Amstelveen houdt hij ook de situatie rond Schiphol en Amstelveen in de gaten.

AANRADERS