HomeSchipholKlachten over 'chaos op Schiphol', maar volgens luchthaven valt het mee

Klachten over ‘chaos op Schiphol’, maar volgens luchthaven valt het mee

Na een periode van relatieve rust klagen reizigers opnieuw over urenlange rijen op Schiphol. De luchthaven voorspelde eerder al dat 2 en 3 januari piekdagen zouden zijn en kampte vanochtend met een tekort aan beveiligers.

Beveiliging op Schiphol

“Dat was heel vroeg in de ochtend en daar hebben we de rest van de ochtend last van gehad”, laat een woordvoerder van de luchthaven weten aan NH Nieuws. Reizigers klagen op Schiphol over lange rijen bij zowel de security als incheckbalies. Sommigen zeggen zelfs hun vlucht te hebben gemist.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Toch erkent de woordvoerder niet dat de situatie op Schiphol zo chaotisch is als op sociale media wordt geschetst. “Het is inderdaad drukker, maar bij security was de wachttijd toen de rijen het langst waren zo’n 45 minuten. Niemand heeft buiten gestaan bij de check-in. De drukte is niet ongewoon en zeker niet zo extreem als in de zomerperiode.” Die zomerchaos werd vooral veroorzaakt door een structureel tekort aan beveiligers. 

Interim-directeur van Schiphol Ruud Sondag liet half december nog aan NH Nieuws weten er vertrouwen in te hebben om dit jaar de problemen op Schiphol te kunnen oplossen. Volgens hem hoefde toen al niemand meer vier uur van te voren op de luchthaven aanwezig te zijn, maar reizigers die vandaag op de luchthaven in de rij staan, zijn het daar niet mee eens.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Sondag wil de beperking die nu nog geldt op het aantal vertrekkende vluchten er eigenlijk in maart vanaf hebben. Schiphol werkt met de beveiligingsbedrijven aan de werving van voldoende personeel, voorlichting aan reizigers over wat beter niet in hun handbagage kunnen stoppen en een soepeler verloop van de controle. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS