HomeAmstelvenersKira Toussaint zwemt in olympische finale naar zevende plaats op 100m rugslag

Kira Toussaint zwemt in olympische finale naar zevende plaats op 100m rugslag

TOKIO – De Amstelveense Kira Toussaint is op de Olympische Spelen in Tokio als zevende geëindigd op de 100 meter rugslag. De zwemster uit Amstelveen tikte in de finale aan in 59,11 seconden. Het goud ging naar Kaylee Mckeown in 57,37.

Toussaint zat er bij de start goed bij. De 27-jarige zwemster lag halverwege op de vijfde plaats, maar zakte vervolgens enkele meters weg. Daardoor finishte ze op geruime afstand van de winnares Mckeown.

“Vroeger was ik voor finales vaak zó gespannen dat ik vergat te genieten”, zei Toussaint na afloop tegen de NOS. “Dat wilde ik ten koste van alles voorkomen. Echt, ik heb van iedere minuut genoten. Het is zo verschrikkelijk gaaf om in een olympische finale te mogen staan.”

“Ik was niet goed genoeg om het vol te houden”, kijkt Toussaint terug op haar race. “Als ik de eerste baan langzamer zwem, kom ik misschien uit op een betere tijd. Maar zelfs dan blijf je nog ver verwijderd van het podium. Als je geen risico durft te nemen, weet je zeker dat het nooit lukt.”

AANRADERS