HomeAmstelvenersKinderen dupe van technisch probleem Amstelveens zwembad, lessen uitgesteld

Kinderen dupe van technisch probleem Amstelveens zwembad, lessen uitgesteld

Niet alle kinderen die zwemles volgen bij het Amstelveense zwembad De Meerkamp kunnen na de zomervakantie meteen weer aan de slag om hun zwemvaardigheid op peil te brengen. Door een technisch probleem blijft het instructiebad voorlopig dicht. 

Ook het golfslagbad en warmwaterbad kunnen nog niet worden gebruikt. De ouders van kinderen die het betreft, hebben een brief gekregen. Het wedstrijdbad is al wel open. Daar kunnen kinderen die al in dieper water mogen zwemmen voorlopig zwemles krijgen. 

De Meerkamp gebruikte de zomervakantie voor onderhoud aan de binnenbaden. “Bij de inwerkingstelling bleek helaas dat extra werkzaamheden nodig zijn”, laat een woordvoerder van Amstelveen Sport weten. 

“Gelukkig is het nog steeds lekker weer, dus koelt het water niet te snel af”

Amstelveen Sport

Zwemmers die voor de lol een verkoelende duik willen nemen, kunnen wat langer van het buitenbad genieten. Het zwembad houdt deze vanwege de problemen met de binnenbaden nog even open. De woordvoerder verwacht niet dat de gasrekening hierdoor aan het eind van de maand (nog meer) de pan uit zal rijzen. “Gelukkig is het nog steeds lekker weer, dus koelt het water niet te snel af.”

Lange wachtlijsten

Hoe lang het gaat duren voor de zwemlessen weer hervat worden, kan de woordvoerder niet zeggen, maar er zit druk achter. Bij zwembaden in de hele regio zijn namelijk lange wachtlijsten voor zwemles.

Menno Valk van zwembad De Meerkamp vertelde in maart aan NH Nieuws dat er op dat moment 600 kinderen op de wachtlijst van het zwembad stonden. “We kampen met een capaciteitsprobleem”, zei hij toen.

De Meerkamp kan dan ook weinig zwemlesloze kinderen van het in mei gesloten Uithoornse zwembad De Otter overnemen. Het zwembad heeft wel meer zwemwater in het vooruitzicht. Het is de bedoeling dat een nieuw 25-meterbad wordt aangelegd. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS