HomeWijkenKostverlorenKindercampus King wint E-waste Race 2022 en kan op schoolreisje naar NEMO

Kindercampus King wint E-waste Race 2022 en kan op schoolreisje naar NEMO

Basisschool Kindercampus King is met 904 ingezamelde kleine en afgedankte elektronische apparaten de winnaar van de lokale E-waste Race 2022. De deelnemende leerlingen winnen een geheel verzorgd schoolreisje naar science museum NEMO in Amsterdam. 

Afgelopen vier weken hebben leerlingen van zes basisschoolgroepen meegedaan aan de E-waste race. In totaal haalden de leerlingen met hulp van buurtbewoners  4.971 oude elektronische apparaten op. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar wordt hergebruikt en gerecycled. 

Meer dan vorig jaar

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer, duurzaamheid en natuur- en milieueducatie): “Dit jaar hebben leerlingen ruim 500 stukken E-waste of elektronisch afval méér opgehaald dan vorig jaar. Dat is een mooi resultaat. Bruikbare onderdelen kunnen weer worden hergebruikt. De race draagt bij aan bewustwording voor het thema recycling.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS