HomeAmstelvenersKinderburgemeester promoot 'Brief aan de Koning' op verjaardag koningin

Kinderburgemeester promoot ‘Brief aan de Koning’ op verjaardag koningin

AMSTELVEEN – Op de verjaardag van koningin Maximá wordt er vanzelfsprekend veel aandacht gegeven aan muziekonderwijs. Toch blijft het ook belangrijk dat kinderen lezen. Met de campagne ‘Geef een boek cadeau’ hoopt de gemeente het lezen te stimuleren.

Kinderburgemeester Elina wordt vanzelfsprekend ingezet om de actie onder de aandacht te brengen. Zij promootte het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt op Het Palet Zuid en haar eigen school. “Het fijne van lezen vind ik dat je je eigen fantasie gebruikt zodat het verhaal uit het boek tot leven komt. Dit boek heb ik met plezier gelezen, het is een aanrader.”

De actie wordt gesteund door boekhandel Libris Venstra en de gemeente. Ieder kind in groep acht krijgt een eigen exemplaar.

Libris Venstra doneert de boeken ook aan de Voedselbank en de Voorleesexpres die kinderen helpt met een taalachterstand. De komende twee weken ontvangen alle scholen de boeken. Het boek is te koop voor 3,5o euro.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS