HomeOnderwijsKinderburgemeester Bana deelt boek ‘Het Achterhuis’ uit

Kinderburgemeester Bana deelt boek ‘Het Achterhuis’ uit

AMSTELVEEN – Voor de aftrap van de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’ delen kinderburgemeester Bana en wethouder onderwijs Frank Berkhout boeken uit. Dit keer is dat ‘Het Achterhuis’, het dagboek dat Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog schreef.

Basisscholen Willem Alexander en Kindercampus King kregen het boek persoonlijk uitgedeeld door de kinderburgemeester en de wethouder. “Als gemeente steunen we de missie van ‘Geef een boek cadeau’ om lezen te bevorderen” aldus wethouder Berkhout: “Want lezen verruimt je blik en vergroot je woordenschat. Dat is belangrijk voor later en nu op school. Want als je de vraag niet begrijpt, wordt het goede antwoord geven heel lastig.”

Zelf boek doneren

Boekverkoopster bij Libris Venstra, Ada Ruiter: ”Het is heel fijn dat de gemeente weer meedoet en alle kinderen van groep acht in Amstelveen het boek geeft. Klanten van Libris Venstra kunnen zelf bij de kassa een boek doneren aan de Voedselbank of aan de Voorleesexpress die kinderen helpen met een taalachterstand. Deze speciale uitgave van het boek is te koop voor maar € 2.99.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS