Initiatief kettingkledingruil in Amstelveen blijkt schot in de roos

AMSTELVEEN – De 21-jarige Denise Abbel was haar eigen kledingkast aan het opruimen en zag een hoop kleding die ze eigenlijk nooit meer droeg. Ook zag ze kleding waar zelfs nog het prijskaartje aan zat. En zomaar weggooien vond ze ook zonde.

Zo ontstond bij haar het idee om een kettingkledingruil op te zetten. Mensen vullen een tas met kleding, die je vervolgens naar iemand toebrengt. Ondertussen krijg je ook weer een tas met kleding van iemand anders. Zo krijg je continue vernieuwde outfits.

Groot succes

Denise werd voor dit idee geïnspireerd door hetzelfde initiatief dat al in Amsterdam-Noord actief is. Eerst is de 21-jarige begonnen met een klein groepje dames in haar flat De Olmenhof op de Landtong. Daarna werd een oproep gedaan op Facebook en toen ging het snel. ,,Inmiddels is de lijst al langer dan 100 deelnemers!” zegt ze enthousiast.

Natuurlijk past niet iedereen dezelfde kleding. Inmiddels zijn er twee aparte routes voor kledingstukken tot maat 42 en kledingstukken vanaf maat 42. ,,Zo valt er eigenlijk altijd wel een kledingstuk te vinden dat past.” aldus Denise.

Mannenroute

Inmiddels is er ook al gestart met een mannenroute, maar die gaat iets minder hard. Ook wel logisch volgens Denise: ,,Mannen blijven hun kleding vaak ook dragen tot het echt versleten is.”

Voor versleten kleding is ook geen ruimte in de zak. Denise: ,,We willen echt geen versleten, gepilde of gevlekte kleren. Het is ook echt belangrijk dat er mooie dingen in de tas zitten die je zelf ook nog zou dragen.”

Meedoen

Meedoen aan de ketting kledingruil kan nog. Je kunt je daarvoor aanmelden via www.kettingkledingruil.nl. ,,Dan voeg ik je toe in de whatsappgroep en dan zet ik je op de route.” zegt Denise.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS