Home112Kat-en-muispelletje met handhaving rond oud & nieuw

Kat-en-muispelletje met handhaving rond oud & nieuw

AMSTELVEEN – Ondanks het verbod om dit jaar consumentenvuurwerk af te steken, klinken er nog geregeld harde knallen in Amstelveen. In de regel gaat het om illegaal vuurwerk zoals strijkers en de allesverwoestende Cobra. De dienst Handhaving probeert de overlast tot een minimum te beperken.

AAN! ging gisteravond een uurtje mee op pad met de handhavers die gisteren met een team van zeven man er alles aan deden om de overlast een halt toe te roepen.

Het is niet altijd eenvoudig om afstekers van illegaal vuurwerk te pakken. Soms lijkt het er ook op dat de jeugd er eigenhandig een kat-en-muisspelletje van maakt. Wie er uiteindelijk wint? “Als je ziet hoe vol mijn notitieboekje staat, wij,” zegt handhaver Eddie met een glimlach.

Betrapt worden met (illegaal) vuurwerk levert sowieso een boete op. Het hebben van grotere hoeveelheden zwaar vuurwerk kan zelfs een celstraf opleveren.

Bekijk de video!

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS