HomeAgendaKarel Appel 100 jaar

Karel Appel 100 jaar

AMSTELVEEN – Op de 100ste verjaardag van Karel Appel toont het Cobra Museum een tentoonstelling met de mooiste werken van Karel Appel uit eigen collectie, aangevuld met een aantal bijzondere bruiklenen. Uiteraard vieren ze die dag zijn verjaardag met een feestelijk programma voor het hele gezin.

Dit jaar zou Karel Appel (Amsterdam, 25 april 1921 – Zürich, 3 mei 2006) 100 jaar zijn geworden. Hij was een van de oprichters van de internationale Cobra-beweging na de Tweede Wereldoorlog en had met zijn persoonlijkheid en vrije manier van omgang met materialen een sterke beeldende invloed op de andere Hollandse leden. In de pers en bij het publiek werd zijn werk minder goed ontvangen: “ onmachtige knoeier” werd Appel in de pers genoemd naar aanleiding van de grote Cobra-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1949. Al snel na het uiteenvallen van Cobra zou hij een bloeiende internationale carrière tegemoet gaan.

Dagelijks vanaf 25 april 2021 t/m 24 oktober 2021 in het Cobra Museum.

Foto('s):Cobra Museum
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS