HomeWijkenUilenstedeKamerleden vragen aandacht voor situatie studentenwoningen Kronenburg

Kamerleden vragen aandacht voor situatie studentenwoningen Kronenburg

De Tweede Kamerleden Boulakjar (D66) en Grinwis (ChristenUnie) hebben gisteren via een motie aandacht gevraagd voor de situatie rondom de nieuwbouw van 2.500 studentenwoningen op Kroneburg.

In de motie vragen de kamerleden de regering een uiterste inspanning te leveren en op korte termijn een oplossing te vinden zodat gestart kan worden met de realisatie van de studentenwoningen bij Kronenburg Amstelveen. Op het ogenblik geeft de minister van I&W geen toestemming om de plannen te realiseren in verband met Schiphol. De Raad van State heeft dit jaar uitgesproken dat zonder toestemming de bouw van de nieuwe studentenwijk niet kan beginnen.

Lees ook: Teleurstelling om dwarsbomen woningbouw in ‘verpauperd gebied’: “We hebben een heel groot probleem”

Een vreemde situatie volgens velen en zeker de toekomstige gebruikers. Op het ogenblik wonen al veel studenten onder aanvliegroute van de Buitenveldertbaan op Uilenstede. De kandidaat-bewoners geven aan enige geluidshinder geen probleem te vinden. Daarbij verblijft het gros van de studenten maar tijdelijk in een studentenwijk.

Wethouder Floor Gordon: “We zijn daarom blij met de aandacht voor dit onderwerp in de Tweede Kamer. Amstelveen is er klaar voor. Wij willen graag een bijdrage leveren aan het terugdringen van de woningnood in ons land. We nodigen minister De Jonge graag uit om in Kronenburg te komen kijken.”

Minster De Jonge (CDA) heeft volkshuisvesting in de portefeuille maar kan niets doen zolang minster Harbers (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat geen toestemming geeft.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS