HomeWijkenKeizer KarelparkJuf Lara Walraven van MKC Mio Mondo is een jaar lang Amstelveens...

Juf Lara Walraven van MKC Mio Mondo is een jaar lang Amstelveens Superjuffie

Lara Walraven van MKC Mio Mondo is uitgeroepen tot Amstelveens Superjuffie 2002. De juf geeft les in het montessori-onderwijs in groep 6, 7 en 8. “Ik ben echt helemaal verbaasd. En ben hier natuurlijk ook best een beetje trots op,” aldus juf Lara vlak na de uitreiking. 

Er waren ontzettend veel juffen en meesters door kinderen genomineerd. “Maar drie leerkrachten vielen bij de stemmen extra op,” zo vertelt jurylid Ada Ruiter van Libris Venstra. Juf Cheyenne van basisschool Piet Hein, meester Lars van de Roelof Venema School en dus juf Lara van MKC Mio Mondo. Deze drie genomineerden mochten, samen met hun klas, naar de feestelijke uitreiking komen bij de boekhandel op het Stadsplein.

Speciale nominatie 

Dit jaar was er ook nog een speciale nominatie voor meester Stef Holling. Deze meester is al met pensioen, maar werkt met ontzettend veel plezier als onderwijsassistent op basisschool Amsteltaal. De school waar kinderen uit het buitenland eerst de Nederlandse taal leren, voordat ze naar het reguliere onderwijs gaan. Volgens zijn leerlingen helpt meester Stef de hele school. “Hij was de eerste die mij met de Nederlandse taal hielp. Hij heeft ons ook dingen laten proeven en wij moesten dan vertellen waar het naar smaakt.” 

Bijzonder

Alle genomineerden zijn volgens hun leerlingen bijzonder. Meester Lars Levering kan als hij boos is, toch aardig blijven. Juf Lara kan je altijd aan positieve dingen laten denken en juf Cheyenne Berkhout koopt mooie dingen voor de klas en is super betrouwbaar. Er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. En dat is dit jaar juf Lara. Alle genomineerden gingen met een mooi boekenpakket en kleinigheidje voor de klas naar huis.

De Superjuffie en SuperMees-verkiezing wordt al sinds 2015 door Libris Venstra georganiseerd. Sinds 2021 doet zij dat samen met de kinderkrant Amstelkids. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS