Home Journalistiek

Journalistiek

 

Geen spreekpop

AAN! wil geen spreekpop worden van de politiek maar ook niet van de burger. Wij geven de burger echter wel hetzelfde podium als de politiek. Feiten en meningen worden op dat podium naast elkaar gelegd. AAN! pleegt hoor en wederhoor. Dat is onze belangrijke maatschappelijke functie.

Partijen voortrekken doen we niet en een politieke kleur hebben we ook niet. Het is niet voor niets dat ons logo een kleur gebruikt die bij geen enkele Amstelveense politieke partij is terug te vinden. In ons redactieteam is iedereen welkom, behalve mensen die betrokken zijn binnen de Amstelveense politiek. Dit om alle schijn te voorkomen. Wij zijn brengers van verhalen en doen dat onafhankelijk met heel veel passie, inzet en plezier. Niets meer en niets minder.

Onderzoek

Binnen AAN! komt er ook ruimte voor onderzoeksjournalistiek. Er zijn binnen Amstelveen voldoende thema’s die verdieping verdienen. Deze thema’s moeten echter wel nauwkeurig onder handen worden genomen. En dat kost tijd. Tijd die binnen de huidige lokale journalistiek zeer schaars is. 

De onderzoekprojecten van AAN! worden daarom losstaande trajecten die worden begeleid door de professionals die in dienst zijn van AAN! en NH Media. Vrijwilligers en/of studenten van de VU, School voor Journalistiek Utrecht of Windesheim Zwolle kunnen dan specifiek worden vrijgemaakt om zich op een onderzoek te storten. Voor deze projecten wordt financiële ondersteuning gezocht bij bijvoorbeeld het lokale mediafonds of de landelijke regelingen voor lokale journalistieke projecten.

112-berichtgeving

Niet elke valpartij met een fiets wordt als hoofdnieuws vermeld op de kanalen van AAN! Wel vinden wij het belangrijk dat burgers worden geïnformeerd over calamiteiten en incidenten.

Op de redactie wordt gewogen wanneer een 112-bericht van belang is voor de Amstelvener. Daarbij willen wij ook duidelijk een preventieve rol spelen. AAN! moet de reden zijn om niet te gaan kijken. Zo kunnen hulpdiensten hun werk zo veel als mogelijk ongestoord doen. In de specifieke wijk-rubrieken op onze site worden kleinere incidenten wel vermeld.  

 
Mobiele versie afsluiten