Home112Jongeren redden hond van dierenbeul: geschopt en losgelaten op tramspoor

Jongeren redden hond van dierenbeul: geschopt en losgelaten op tramspoor

Jongeren uit Amstelveen hebben de politie vorige week donderdag geholpen om een mishandelde hond te redden. Het groepje ziet hoe een man zijn hond in de buurt van winkelcentrum Middenhoven meerdere keren schopt en dan loslaat op het tramspoor. 

Zieligkijkende hond

De hond wordt liefdevol opgevangen door de jongens, die meteen de politie inschakelen. Terwijl de dierenambulance zich om de gezondheid van de hond bekommert, gaan zij op zoek naar de dader. 

Tekst gaat verder.

Het onderzoek leidt de agenten naar de eigenaar van de hond. Ze vinden hem uiteindelijk in zijn woning. De man is duidelijk zwaar onder invloed van alcohol en ’totaal buiten zinnen’. “Ook was hij gewond, dus werd er direct een ambulance opgeroepen”, laat de politie weten. 

Weigert behandeling

Op medische hulp zit de verwarde man blijkbaar niet te wachten. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, weigert hij alle verzorging en hulp en wordt er daarom uitgezet. De agenten brengen de man vervolgens weer thuis.

“Ze hebben ons direct gebeld en liefdevol de hond opgevangen”

Politie Amstelveen

De politie oordeelt dat de man niet in staat is om een huisdier te houden. Zijn leefsituatie is te onveilig. Een dossier is opgemaakt en overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De politie vraagt ook om een ‘houdverbod’. Dat kan inhouden dat iemand geen dieren, minder dieren of bepaalde diersoorten niet mag houden of bezitten. 

Dankbaar

De politie roemt de jongeren op social media om hun reddingsactie. “We zijn de jongeren dankbaar voor hun snelle en goede optreden! Ze hebben ons direct gebeld en liefdevol de hond opgevangen.”

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS