Home Onderwijs Jeugd opgeleid tot Cyber Agent om gevaren online risico’s te herkennen

Jeugd opgeleid tot Cyber Agent om gevaren online risico’s te herkennen

AMSTELVEEN – In een politieauto met zwaailicht en een loeiende sirene kwamen Elliot Lusink (11 jaar) en Tom Zwijsen (9 jaar) woensdag 18 mei op het raadhuis voor hun huldiging als Junior Cyber Agent van het Hackshieldspel.

Hackshield is bedoeld om kinderen tussen de 8 en 12 jaar op online weerbaar te maken. Via het spel worden zij opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online risico’s.

Amstelveen digitaal veilig

In de raadzaal werden Elliot en Tom ontvangen door burgemeester Tjapko Poppens en kinderburgemeester Bana. In bijzijn van familie en vrienden ontvingen zij een heus certificaat. Burgemeester Poppens is trots op de Amstelveense Junior Cyber Agents. “Supergoed dat Amstelveense kinderen de hackshield game spelen. Als Cyber Agents helpen zij de gemeente en de politie om Amstelveen digitaal veilig te houden.”

Jeugdagente Kim van der Weij legde uit hoe cybercriminelen te werk gaan en waarom het belangrijk is dat kinderen weten wat de gevaren zijn en dat ook aan hun broers, zusjes, ouders en opa’s en oma’s vertellen. Na de bijeenkomst mochten de jongens met Kim mee naar het politiebureau voor een rondleiding.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar en wil jij politie en gemeente helpen om digitale boeven te verslaan? Meld je dan aan via www.joinhackshield.com. In oktober vindt weer een huldiging plaats!

Mobiele versie afsluiten