Home112Jeugd oefent voor Vuur & Licht Aalsmeer: politie neemt na achtervolging in...

Jeugd oefent voor Vuur & Licht Aalsmeer: politie neemt na achtervolging in boot zwaar vuurwerk in beslag

De afgelopen week leek het er in de omgeving van de Westeinderplassen soms op dat de jaarlijkse vuurwerkshow ‘Vuur & Licht op het water’ al was begonnen. Regelmatig werden harde klappen gehoord en werden zogenoemde shells de lucht ingeschoten. De politie heeft deze illegale activiteiten een halt toegeroepen na een achtervolging op het water.

Dankzij een melding in een appgroep van havenmeesters, handhaving, politie en andere belanghebbenden kon de politie te water actie ondernemen. Onderweg naar de gemelde locatie hoorden de agenten een harde knal en zagen een vuurwerkontploffing.

De personen die het vuurwerk hadden afgestoken, zaten in een bootje. Het gezelschap schrok toen zij de politie zagen en zette de motor van hun bootje in standje ‘Miami Vice’. Alleen moet je dan niet een doodlopende sloot invaren. De politie kon de pyro-liefhebbers daardoor snel in de kraag vatten.

Zware Cobra’s en grote shells

Tijdens de achtervolging zag de politie te water al regelmatig vuurwerk in het water liggen. In de boot werd echter nog meer pyrotechnisch materiaal gevonden. Het ging daarbij bijvoorbeeld om zware Cobra’s en grote shells. Dit soort zwaar vuurwerk is in Nederland ook tijdens Oud & Nieuw verboden. Alleen gecertificeerde mensen mogen dit bij vuurwerkshows afschieten.

Lees ook: Afspraken met jongeren moeten overlast op en rond Aalsmeerse wateren terugdringen (NH Nieuws)

Het gevaar van dit vuurwerk werd nogmaals bevestigd door de Explosieven Opruimingsdienst. “Er bevinden zich stoffen in dit vuurwerk die door water makkelijker kunnen ontbranden en nog heftiger reageren,” aldus de Aalsmeerse politie.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS