HomeAmstelvenersJazz in het Dorp stopt: deur staat open voor doorstart

Jazz in het Dorp stopt: deur staat open voor doorstart

AMSTELVEEN – De organisatie van Jazz in het Dorp heeft dit weekend bekend gemaakt dat zij stoppen met de organisatie van het festival. Net nu de horeca weer open kan, festivals worden gepland en er zicht is op ‘terug naar normaal’. Het evenement is te groot geworden om door een klein clubje vrijwilligers te kunnen organiseren.

Gebouwd op vrijwilligers
Jazz in het Dorp ontstond 8 jaar geleden als een wild plan van een klein groepje vrienden op een terrasje. Het idee ontstond om het Oude Dorp te laten swingen en te laten zien dat Amstelveen geen slaapstad is. Twee maanden later stond, tegen alle verwachtingen in, het dorp vol met 10.000 bezoekers. Elk jaar was wonder boven wonder het weer goed. En wat steeds weer opviel was de Amstelveense gezelligheid. En toch stopt de organisatie met deze succesformule.

Festivaldirecteur Sander Mager: “Jazz in het Dorp begon als vrijwilligersorganisatie van een klein groepje vrienden en is dat eigenlijk altijd gebleven. Mensen kwamen, mensen gingen, maar met een harde kern hebben we ieder jaar weer de schouders eronder gezet. Na 8 jaar merken we dat we op een punt zijn gekomen waarop het festival te groot is om door een klein clubje vrijwilligers georganiseerd te worden. We hebben bijna allemaal (fulltime) banen en zijn een groot gedeelte van het jaar bezig met de organisatie.”

In de afgelopen jaren is steeds gezocht naar versterking van het organisatieteam. Daarbij werd ook opgemerkt dat veel mensen zich toch verkijken op de tijd die er in gaat zitten. “Het is niet iets dat je er ‘even’ bij doet. Het is – helemaal in de zomermaanden – echt een baan naast een baan. De afgelopen vier jaar spraken we na iedere editie weer met elkaar af dat we het écht alleen nog een keer zouden doen als er serieuze versterking zou komen. En ieder jaar besloten we tegen maart om het dan toch maar weer zelf te doen. Met heel veel plezier, maar met ook veel onzekerheden – er hoeft maar één iemand uit ons team weg te vallen en we hebben een serieus probleem. En dus hebben we, met pijn in het hart, besloten om te stoppen als vrijwillige organisatie”.

Doorstart
Maar dat het festival nu echt over is voor het festival dat is nog niet niet helemaal zeker. De groep kan en wil het niet meer als vrijwilligers dragen, maar is zeker bereid de organisatie over te dragen.

“Maar wanneer een partij zich meldt die het – al dan niet professioneel – wil organiseren, dan staan we daar zeker voor open. En anders gaan we zelf deze zomer gewoon weer eens op een terrasje zitten in het Oude Dorp…bedenken wat voor nieuwe dingen we allemaal nog kunnen verzinnen om Amstelveen te laten bruisen. We’ll be back!” aldus Mager.

Foto('s):Kawijko Media
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS