HomeAmstelvenersJapan Women’s Club uit Keizer Karelpark luncht in het Bloesempark

Japan Women’s Club uit Keizer Karelpark luncht in het Bloesempark

KEIZER KARELPARK – De bloesems waren vroeg dit jaar. En mede door sneeuw, kou en wind zijn de kersenbloesems in het Bloesempark al iets over hun hoogtepunt heen. Toch werd afgelopen week gewoon een lunch gehouden in een grote tent in het Amsterdamse Bos.

‘Sakura Matsuri’, zoals de jaarlijkse lunch onder de kersenbloesems heet, werd gehouden in bijzijn van onder andere burgemeester Tjapko Poppens. Ook de Japan Women’s Club (JWC) was aanwezig. Zij hebben de bomen in het Bloesempark geschonken. Verslaggever Sander Huisman was aanwezig om te spreken met Misae Endo van de JWC Holland.

Kennismaken met Nederlandse cultuur

Het thuishonk van de JWC staat in de wijk Keizer Karelpark. De club werd eind jaren ’80 opgericht. Het waren vrouwen van Japanse expats die in Nederland werkten. De club heeft als doel om het contact met de lokale bevolking te bevorderen en om Japanse vrouwen die net in Nederland zijn, kennis te laten maken met de cultuur van hun nieuwe omgeving.

In het Bloesempark in het Amsterdamse Bos werden rond het jaar 2000 400 kersenbloesems gepland. Het was een gift van de Japanse Women’s Club in verband met het jubileum van 400 jaar Japan – Nederland. Het had nogal wat voet in aarde om de bomen naar Nederland te krijgen. Ook waren er protesten van slachtoffers van de oorlog in Indonesië. De dames van de Japanse vrouwenclub zijn in gesprek gegaan en er is een goede band ontstaan tussen de groep oorlogsslachtoffers en de JWC.

Veel expats teruggegaan naar Japan

De bijeenkomsten van de damesclub in Keizer Karelpark zijn de laatste twee jaar wat stil komen te liggen. Veel Japanse expats zijn teruggegaan naar Japan. En door het stilvallen van de activiteiten van de club is er ook niet actief aan ledenwerving gedaan. De lunch in het Bloesempark is voor de Japanese Women’s Club een eerste stap om weer activiteiten te gaan organiseren. De club bestaat nu nog maar tien dames, maar dat waren er veel meer in hun hoogtijdagen. En dat aantal zal de komende tijd dus ook weer gaan groeien.

Bekijk hier alle afleveringen van Sander Op Pad in Keizer Karelpark:

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS