Home112Italiaan aangehouden na vondst koffer vol goudstaven op Schiphol

Italiaan aangehouden na vondst koffer vol goudstaven op Schiphol

SCHIPHOL – De douane op Schiphol heeft afgelopen week een bijzondere vondst gedaan. In een koffer troffen de medewerkers zes goudstaven aan, met een geschatte waarde van 365.000 euro. Een 60-jarige Italiaan is aangehouden en wordt verdacht van witwassen.

Op dit moment doet een rechercheteam van de Marechaussee onderzoek naar witwassen, zo schrijft de Koninklijke Marechaussee op sociale media. De eigenaar van de koffer kwam uit het Caribisch gebied overgevlogen, maar maakte voor zijn vlucht naar Amsterdam meerdere reizen tussen verschillende landen. Toen de marechaussee de man ernaar vroeg, kon hij niet uitleggen waar de goudstaven vandaan kwamen. Hij is vervolgens aangehouden.

In maart vorig jaar werd eenzelfde soort vondst gedaan. Ook toen werd een man aangehouden op Schiphol met vijftien kilo goudstaven in zijn bagage. De 27-jarige Braziliaanse man kon daar geen goede verklaring voor geven en werd aangehouden op verdenking van witwassen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS