HomeAmstelvenersInwonersaantal Amstelveen groeit weer na incidenteel jaar van krimp

Inwonersaantal Amstelveen groeit weer na incidenteel jaar van krimp

AMSTELVEEN – Het inwonersaantal van Amstelveen is weer toegenomen nadat in het jaar 2020 nog incidenteel sprake was van krimp. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2021 steeg het aantal inwoners van 90.829 (1 januari 2021) naar 92.421. De maand december is in deze telling nog niet meegenomen.

Mede door de coronacrisis was het inwonersaantal in Amstelveen gedaald. Dit had vooral te maken met migratie. Er kwamen bijna geen studenten of expats naar onze gemeente op het hoogtepunt van de crisis. Het aantal immigraties neemt nu weer toe, laten cijfers van het CBS zien.

Augustus en september

Vooral in augustus en september kwamen er weer veel mensen vanuit het buitenland in Amstelveen wonen. Het ging in deze maanden om respectievelijk om 752 en 974 buitenlandse nieuwkomers.

In 2021 zijn in Amstelveen tot en met november wel meer mensen overleden dan er kinderen geboren zijn. Al houdt dit elkaar wel redelijk in evenwicht: 756 geboorten ten opzichte van 783 overledenen. De groei van Amstelveen komt dus vooral dat hier meer mensen komen wonen dan de gemeente verlaten.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS