HomeGezondheidInwoners met laag inkomen kunnen gratis cursus stoppen met roken volgen in...

Inwoners met laag inkomen kunnen gratis cursus stoppen met roken volgen in Stoptober

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat in oktober de inwoners nog eens extra aanmoedigen om te stoppen met roken. Inwoners met een laag inkomen of een schuldhulpverleningstraject kunnen tijdens Stoptober zelfs gratis meedoen aan een stop-met-rokencursus.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “Amstelveen wil een rookvrije gemeente worden en doet daarom actief mee aan de Stoptober maand. Met alle acties in Amstelveen die aansluiten bij Stoptober hoop ik dat inwoners de steun in de rug krijgen die ze kunnen gebruiken om te stoppen met roken.”

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober, hét moment om te stoppen met roken. Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is te zien wat stoppen met roken voor goeds met je doet. Daarnaast is gebleken dat 70% van de Stoptober-deelnemers het volhoudt. Dit percentage is vijf keer zo hoog als een ‘gewone’ stoppoging. 

Hulpaanbod Stoppen met roken in Amstelveen:

Camperbus

In Amstelveen staat op vrijdag 10 september tussen 9.00 uur en 12.00 uur de Stoppen met roken camperbus op de weekmarkt in het Stadshart waar inwoners vragen kunnen stellen en meer informatie krijgen over stoppen met roken.

Theatervoorstelling DE sTOPPERS

Ook nodigt  de gemeente graag iedere roker, ex-roker, meeroker en niet roker uit voor de theatervoorstelling DE sTOPPERS. Deze vrolijke en prikkelende voorstelling over de uitdagingen bij stoppen met roken is gratis toegankelijk en is op maandag 11 oktober van 20.00 uur tot 21.15 uur in theater Griffioen (Uilenstede 106). Aanmelden kan door een mail te sturen naar stoppers@amstelveen.nl. Graag horen we met hoeveel personen u komt, zodat we voldoende stoelen reserveren in de zaal. Achteraf is er informatie over stoppen met roken.  

Cursus stoppen met roken

Inwoners met een laag inkomen of een schuldhulpverleningstraject kunnen meedoen met een cursus in De Bolder. Samen stoppen en de begeleiding van een coach helpt bij het stoppen met roken. Er zijn 10 bijeenkomsten waar over diverse onderwerpen wordt gesproken, zoals de reden om te stoppen met roken, omgaan met stress, advies over eten van een diëtist. De eerste bijeenkomst is op maandag 25 oktober van 16.00 uur tot 17.30 uur in wijkcentrum De Bolder (Groenhof 140). Vragen stellen en aanmelden kan via stoppenmetroken@amstelveen.nl. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS