HomeAmstelvenersIntiem Koningsdag-optreden voor Amstelveense senioren: "Ze mogen helemaal zichzelf zijn"

Intiem Koningsdag-optreden voor Amstelveense senioren: “Ze mogen helemaal zichzelf zijn”

De oudere bewoners van het Zonnehuis Bovenkerk in Amstelveen mochten voor Koningsdag genieten van een bijzonder optreden. Een heuse diva verraste hen met een intiem moment. 

Diva Dichtbij verzorgt Koningsdag-optreden in Zonnehuis Bovenkerk

“Het gaat eigenlijk vooral over het contact dat we maken met de mensen waar we voor zingen”, vertelt zangeres Carla Oudshoorn van stichting Diva Dichtbij voorafgaand aan het optreden aan NH Nieuws. “Het gaat om de mens die op dit moment hier in dit huis woont”, gaat ze verder. 

‘Een lach en een traan’

De diva probeert tijdens het optreden echt even contact met de mensen te maken door naar hen toe te gaan en ze even aan te raken. “Ik ga af op het gevoel van de groep”, legt ze uit. “En wat ik denk dat op dat moment gebeurt. Het kan zijn dat er een traan komt of een lach en er kan gedanst worden of mensen luisteren met de ogen dicht in stilte. Soms beweegt er alleen een voetje. We verwachten geen reactie. Mensen mogen helemaal zichzelf zijn.”

“Het is feest, daar moet bij worden gedanst”

Bewoner zonnehuis amstelveen

De bewoners van het verzorgingshuis kunnen het zeker waarderen. “Het is feest, daar moet bij worden gedanst!”, roept een van hen blij. Een ander kan maar niet ophouden te vertellen over de prachtige vrouw met haar mooie stem die ze zojuist heeft zien optreden.

Omdat de Stichting Diva Dichtbij dit jaar vijftien jaar bestaat, maken de diva’s een tour door alle provincies. In mei doen ze Noord-Holland aan. Het optreden in het Zonnehuis was een cadeautje van stichting Amstelveen Oranje. Die zet alle verzorgingshuizen deze Koningsdag in het zonnetje. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS