Home 112 Integrale controles op bedrijventerreinen moeten Netflix-achtige scenario’s voorkomen

Integrale controles op bedrijventerreinen moeten Netflix-achtige scenario’s voorkomen

AMSTELVEEN – Het bedrijventerrein. Voor de gemiddelde Netflixserie een prima decor om duistere praktijken te laten plaatsvinden. Fictie dus. Toch blijft het bedrijventerrein ook in de dagelijkse praktijk een prima plek voor criminele plannetjes en uitwerkingen. Daarom worden in Amstelveen de bedrijventerreinen regelmatig gecontroleerd.

Op 1 juni vond een dergelijke integrale controle plaats op bedrijventerrein De Loeten. Dat ligt tegen de nieuwe N201 bij Aalsmeer aan. In samenwerking met politie, team Ondermijning Amsterdam-Amstelland, Douane, Liander en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied deed de gemeente onderzoek naar illegale activiteiten op het bedrijventerrein.

Er werden zes bedrijfspanden bezocht. Bij de controle werd energiefraude geconstateerd en een aantal overtredingen op het gebied van milieuregels en brandveiligheid en het niet registreren in het Digitaal Opkopersregister.

Burgemeester Tjapko Poppens kijkt tevreden terug op de controle. “Amstelveen staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. Door deze controle krijgen we beter zicht op wat zich afspeelt op onze bedrijventerreinen. Waar nodig, grijpen we in. We willen bonafide ondernemers ondersteunen en hen weerbaar maken tegen ondermijnende activiteiten. Zo werken we samen aan veilige bedrijventerreinen waar ondernemers en medewerkers prettig kunnen werken.”

Eric Aldewereld, chef van basisteam Amstelveen, onderstreept het belang van de integrale samenwerking. “We zien dat criminelen aan de stoelpoten van onze maatschappij zagen. Om schade aan de structuren in onze maatschappij of het vertrouwen daarin te voorkomen, pakt de overheid ondermijning gezamenlijk aan. De controle is ook een manier om het gesprek met ondernemers aan te gaan en hen bewust te maken van ondermijnende criminaliteit.”

Mobiele versie afsluiten