Home Amstelveners Initiatief voor nieuwe kleinschalige mavo en havo in Amstelveen

Initiatief voor nieuwe kleinschalige mavo en havo in Amstelveen

Heros mavo
De initiatiefnemers van de nieuwe Amstelveense mavo.

AMSTELVEEN – Een groep van ouders en onderwijsprofessionals wil een nieuwe kleinschalige mavo in Amstelveen opzetten. Op deze school moeten bewegen, ondernemen en de groeiende autonomie van leerlingen centraal staan. De school moet in 2023 de eerste leerlingen verwelkomen. Later staat ook een havo-afdeling gepland.

De naam van de nieuw mavo moet Heros worden en er is vooralsnog nog geen locatie. pas als het initiatief voldoende draagvlak heeft kan hier samen met de gemeente naar worden gekeken.

“Heros gelooft dat er meer in onderwijs zit dan alleen leren met je hoofd. Wij geloven in leren door het opdoen van ervaringen, door dingen mee te maken, binnen en buiten het klaslokaal, met partners uit de samenleving. School is een plek waar werelden elkaar ontmoeten, waar creativiteit samenkomt en waar je het leven leert. Zo’n school is er nog niet maar moet er wel komen, en daar gaan wij voor zorgen,” schrijven de initiatiefnemers op de website van de school.

Ouders die inschrijving overwegen gezocht

Sinds 2020 is het gemakkelijker om een school in Nederland op te zetten. Om de plannen voor een nieuwe Amstelveense mavo te laten slagen moeten er wel voldoende Amstelveners zijn die het initiatief ondersteunen. Hierbij moeten ouders van kinderen tussen 10 en 12 jaar aangeven dat zij een aanmelding voor de nieuwe school zouden overwegen.

Begin jaren negentig waren er nog vele kleinschalige mavo's in Amstelveen zoals de Bankrasmavo, Theo Thijssenmavo, IVO-mavo en Amstelhoven.  Leerlingen met mavo/vmbo-t-advies kunnen in Amstelveen nu terecht bij het HWC, Amstelveen College en de Panta Rhei. 

Foto: De initiatiefnemers van de nieuwe Amstelveense mavo.

Mobiele versie afsluiten