Home Politiek AVA Informateurs Raat en Gordon halverwege verkennende gesprekken nieuwe coalitie

Informateurs Raat en Gordon halverwege verkennende gesprekken nieuwe coalitie

AMSTELVEEN – Informateurs Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) verwachten eind deze week voor het eerst een balans te kunnen opmaken over de besprekingen voor een nieuwe coalitie. Op het ogenblik worden nog verkennende gesprekken gevoerd met alle twaalf politieke partijen.

Volgens de gemeente verlopen de gesprekken constructief. Partijen duiden de verkiezingsuitslag en spreken zich uit over welke coalitie zij het meest haalbaar achten. Bij de verkiezingen van 16 maart werd de VVD de grootste partij met acht zetels, gevolgd door D66 met zeven zetels. Zij nemen daarom samen het initiatief tot het vormen van een college.

Lees ook: VVD en D66 gaan gezamenlijk op zoek naar de juiste coalitiepartner(s)

De meest logische stap lijkt dat VVD en D66 de mogelijkheden voor een coalitie met bbA gaan bespreken. Toch zijn er zeker op het gebied van wonen nog de nodige hobbels te overwinnen. Daarnaast biedt de verkiezingsuitslag mogelijkheden tot meerdere coalities. De huidige coalitie (VVD, D66 en PvdA) zou aangevuld met een lokale partij als bijvoorbeeld AVA of Goed voor Amstelveen ook een meerderheid hebben.

Lees ook: Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Amstelveen: lokale partijen winnen, college verliest meerderheid

Op maandag 4 april is er een openbare terugkoppeling van de verkennende gesprekken met alle politieke partijen gepland om 20.00 uur op het raadhuis in Amstelveen. 

Mobiele versie afsluiten