HomeWijkenKeizer KarelparkIndiaas-Pakistaanse supermarkt trekt multiculturele klanten uit hele regio

Indiaas-Pakistaanse supermarkt trekt multiculturele klanten uit hele regio

AMSTELVEEN – Sinds 2005 zit er in Keizer Karelpark aan de Lindenlaan een Indiaas Pakistaanse supermarkt. Eigenaar Arshad en zijn vrouw mistten een toko waar ze specifieke Indiase producten konden kopen, en dus begonnen ze een supermarkt. Arshad runt de supermarkt, en een paar deuren verder runt zijn vrouw de slagerij.


Verslaggever Sander Huisman stapte eens binnen om te praten met Arshad.

In Keizer Karelpark woont een grote groep Indiërs die in de IT werken bij grote bedrijven in de
regio. Maar het zijn niet alleen Indiërs die de supermarkt en slagerij aan de Lindenlaan bezoeken. Arshad noemt dat er mensen met allerlei achtergronden de weg weten te vinden naar de supermarkt.

Van heinde en verre

Niet alleen de verschillende nationaliteiten uit de wijk weten de supermarkt te vinden. Ook uit Utrecht, Hilversum en zelfs Amsterdam komen mensen om in Keizer Karelpark boodschappen te doen. Arshad vraagt nog weleens waarom de mensen van heinde en verre naar zijn winkel komen; het grote aanbod van producten onder één dak zijn de reden om naar Amstelveen af te reizen.

Verse groentes en fruit vanuit India en Pakistan komen via Schiphol rechtstreeks de winkel ingerold. En ook per schip worden bepaalde producten voornamelijk uit Azië naar Amstelveen verscheept. Uitbreiden met meerdere winkels heeft Arshad geprobeerd, maar het vele extra voornamelijk logistieke werk dat erbij kwam kijken werd hem teveel. Dus heeft hij die winkel weer verkocht. Maar ooit een iets grotere winkel in Keizer Karelpark ziet hij wel zitten.

Bekijk hier alle afleveringen van Sander Op Pad in Keizerkarelpark.

AANRADERS