HomeAmstelvenersIdee Amstelveense kunstprijs ontvangen met 'positiviteit en feest'

Idee Amstelveense kunstprijs ontvangen met ‘positiviteit en feest’

AMSTELVEEN – “Een en al positiviteit en feest,” aldus Guido Dennenbroek van de Amstelveense PvdA. De lyrische reacties op het idee van de GroenLinks om een Amstelveense Kunstprijs van de Raad in te stellen, geven nogmaals aan dat Amstelveen een speerpunt heeft gemaakt van het lokale kunstbeleid.

Naast GroenLinks zien alle partijen graag dat de kunstprijs in het leven wordt geroepen om aanstormend talent te stimuleren. De prijs omhelst dan ook een jaar lang gebruik maken van een van de drie projectateliers van de gemeente.

Vooralsnog komen alleen studenten van de Gerrit Rietveld Academie in aanmerking voor de prijs. Dat stuit wel tegen de borst van lokale partijen AVA en bbA. Daarmee worden andere startende (lokale) kunstenaars uitgesloten.

Andere partijen en ook het college zijn wel gevoelig voor deze kritiek. Idee blijft echter om in het eerste pilotjaar een keuze te maken uit de examenstudenten van de Rietveld Academie. Als uit de pilot blijkt dat het initiatief kansrijk is en dus een vervolg krijgt, wordt gekeken of meer kunstenaars in aanmerking komen.

De Amstelveense raad stemde daarom woensdagavond unaniem in met het plan voor de kunstprijs. D66 opperde bij monde van Anne-Mieke van der Vet zelfs nog om in navolging van het Amstelveense Sportgala ook een lokaal Kunstgala te gaan organiseren. Tijdens dit evenement wordt de Amstelveense Kunstprijs van de Raad dan uitgereikt.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS