Home112Huiszoeking in Amstelveen na aanhouden Amsterdams cocaïnekopstuk

Huiszoeking in Amstelveen na aanhouden Amsterdams cocaïnekopstuk

AMSTELVEEN – In Amstelveen is in april een woning doorzocht nadat in Buitenveldert een 43-jarige Amsterdammer was aangehouden in een onderzoek naar georganiseerder cocaïnehandel. De verdachte is waarschijnlijk het kopstuk van de organisatie.

De aangehouden Amsterdammer is mogelijk betrokken bij enkele grote transporten van cocaïne in 2020. Bij deze transporten zijn meerdere tonnen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland vervoerd. Vanwege het kraken van de versleutelde berichtendienst Sky ECC kwam de politie de man op het spoor. 

Dodenlijst

Nadat de man in april werd aangehouden heeft de politie een woning in Amstelveen en een woning in Amsterdam-Zuid doorzocht. Beide woningen waren te linken aan de verdachte. Bij de doorzoekingen vond de politie veel luxegoederen en sieraden,. De waarde daarvan wordt geschat op meer dan een half miljoen euro. 

Ook is beslag gelegd op twee gepantserde voertuigen die de verdachte gebruikte. De verdachte gebruikte naar eigen zeggen deze auto’s omdat hem door de politie was verteld dat hij op een dodenlijst zou staan. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS