HomeWijkenAmsterdamse BosHond mag op minder plekken los in Amsterdamse Bos

Hond mag op minder plekken los in Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – Honden mogen in de toekomst op minder plekken loslopen in het Amsterdamse Bos. De organisatie van het Bos is in samenspraak met bezoekers tot een compromis gekomen: Per 1 mei 2022 gaat een beperkte aanlijnplicht in het hoofdentreegebied gelden.

Bezoekers van het Amsterdamse Bos konden de afgelopen tijd hun mening geven over wat er tussen 2020 en 2030 in het gebied moet gaan gebeuren. Het onderwerp honden hield de gemoederen flink bezig. Hondenbezitters en hondenuitlaatservices dienden twee petities in, omdat ze bang waren dat er minder losloopgebieden zouden komen.

Lees ook: Klachten over gedrag honden en eigenaren in Amsterdamse Bos nemen toe

De organisatie van het Amsterdamse Bos is met verschillende bezoekers in gesprek gegaan over het onderwerp. Zowel mensen die last hebben van loslopende honden als mensen die hun hond graag laten rondrennen, konden hun mening geven.

Petitie-aanbieder Eefa Doyle van hondenuitlaatservice Outlet! met wethouder Floor Gordon

Meeste plekken blijven

Hondenliefhebbers kunnen uiteindelijk opgelucht ademhalen. De meeste plekken blijven gewoon losloopgebied. Wel gaat een beperkte aanlijnplicht in het hoofdentreegebied in het noordoosten van het Bos gelden. Hier komen de meeste bezoekers het Bos binnen.

Petitie-aanbieder Eefa Doyle van hondenuitlaatservice Outlet! zegt tegen de gemeente tevreden te zijn met de uitkomst. “Honden kunnen alsnog op vele plaatsen in vrijheid loslopen, zowel met hun baasjes als met professionele uitlaatservices”, aldus Doyle.

Het aantal incidenten met honden name de afgelopen tijd toe. Dagelijks zijn er twee tot drie incidenten in het Bos waarbij de viervoeters zijn betrokken. De gemeente laat weten de “overlast en effecten op natuurontwikkeling goed te blijven monitoren.”

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS