Home112Holleeder ook in hoger beroep schuldig bevonden aan moord op Van Hout

Holleeder ook in hoger beroep schuldig bevonden aan moord op Van Hout

Willem Holleeder heeft de moord op Cor van Hout in de Amstelveense Dorpsstraat uitgelokt. Dat zegt het gerechtshof naar aanleiding van een hoger beroep van de Nederlandse topcrimineel. Holleeder werd hierbij opnieuw tot een levenslange celstraf veroordeeld. ‘De Neus’, zoals de bijnaam van de Heineken-ontvoerder luidt, gaat in cassatie bij de Hoge Raad.

Cor van Hout werd 24 januari 2003 in de Dorpsstraat doodgeschoten nadat hij met Amstelveners Robert ter Haak een lunch had genuttigd bij de daar gevestigde Chinees. Ter haak overleed ongeveer drie weken later in het ziekenhuis.

Het hof stelt dat Holleeder na de moord op Van Hout verschillende dingen tegen zussen Sonja en Astrid heeft gezegd die erop wijzen dat hij achter de moord zit. Ook verhalen van andere getuigen hebben ertoe geleid dat het hof vindt hij de moord opdracht heeft gegeven voor de moord.

Holleeder heeft zich in de jaren 2002 tot en met 2006 volgens het hof ook schuldig gemaakt aan het opdrachtgeven voor de moorden op John Mieremet, Willem Endstra, Kees Houtman en Thomas van der Bijl.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS