HomeAmstelvenersHoe herken je laaggeletterdheid: gratis informatiesessies en traniningen

Hoe herken je laaggeletterdheid: gratis informatiesessies en traniningen

Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen en schrijven. Vaak schamen mensen zich waardoor ze ongewild een achterstand oplopen. bijvoorbeeld in de digitale wereld. Maar hoe herken je laaggeletterdheid bij iemand? En wat kun je vervolgens doen? 

Donderdag 28 september vindt een gratis informatieve sessie plaats in Wijkcentrum De Bolder. Participe Welzijn en de Vrijwilligerscentrale Amstelland hebben de (ervarings-) deskundigen van Stichting Leef & Leer uitgenodigd om te laten zien hoe laaggeletterdheid in de praktijk eruitziet zodat iedereen in zijn of haar (vrijwilligers-)werk er beter op in kan spelen. Na deze sessie bestaat de mogelijkheid om een verdiepende training van twee dagdelen te volgen. Eveneens kosteloos.

Vrijwilligers en professionals

De bijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers en professionals van alle Amstelveense organisaties. De sessie vindt plaats op 28 september van 16:00-17:30 uur. Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Wie na de inspiratiesessie meer weten over dit thema kan zich daarna aanmelden voor een training van twee dagdelen.  Inschrijven kan via de website www.participe-amstelland.nu

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS