Home112Hippe elektrische stepjes populair onder Amstelveense jeugd maar zijn vaak illegaal

Hippe elektrische stepjes populair onder Amstelveense jeugd maar zijn vaak illegaal

AMSTELVEEN – In Berlijn en andere wereldsteden zijn elektrische stepjes meestal legaal. Maar pas op: in wereldstad Amstelveen mag het in veel gevallen niet! Ook niet in de rest van Nederland trouwens. Slechts enkele modellen zijn goedgekeurd.

Volgens de Amstelveense politie worden steeds meer jongeren gesignaleerd op de hippe stepjes. Als het een verboden step betreft wordt een bekeuring gegeven. Word je voor de tweede keer gepakt, dan is het pech: step weg. “Zonde van het geld,” aldus de Amstelveense politie.

Typegoedkeuring

De politie legt het graag uit. “Elektrische steps worden gezien als motorvoertuig. Ze moeten daarom aan veel voertuigeisen voldoen. Vaak aan de eisen van een brom-/snorfiets. Daarnaast moet er een ’typegoedkeuring’ zijn afgegeven. Omdat veel stepjes die nu rijden dit niet hebben mogen ze niet op de openbare weg rijden.”

Op de site van de RDW is een overzicht van de goedgekeurde elektrische steps te vinden.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS