Home Cultuur Het subsidiebeleid voor het Cobra Museum gaat op de schop

Het subsidiebeleid voor het Cobra Museum gaat op de schop

AMSTELVEEN – Het Cobra Museum voor Moderne Kunst moet straks om de vier jaar een aanvraag bij de gemeente indienen als het in aanmerking wil komen voor subsidie. Het College van Burgemeester en Wethouders nam daar gisteren het besluit voor.

Het Cobra Museum krijgt op dit moment nog een garantiesubsidie van de gemeente. “Het bestuur en de directie van het Cobra Museum zien de nieuwe ontwikkelingen positief tegemoet”, laat een woordvoerder van het museum weten. “Het is goed dat de gemeente het subsidiebeleid professionaliseert en in lijn trekt met elke vier jaar een nieuwe ronde meerjarensubsidies.” Na 1 januari 2024 gaat de maatregel in.

In de praktijk komt het er op neer dat Amstelveen met een beleidsvisie komt en aan het Cobra Museum vraagt hoe ze dit willen uitvoeren. Aan de hand van de plannen van het museum wordt dan bekeken op hoeveel subsidie het museum vier jaar lang kan rekenen.

Steun

Het Cobra Museum is niet alleen afhankelijk van steun van de gemeente. “Voor de nieuwe voorstellingen Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution krijgen we ook geld van het Kickstart Cultuurfonds”, zegt de woordvoerder. “En verder krijgen we veel steun van de Businessclub met leden die voornamelijk uit Amstelveen komen.”

Ondanks de steun van alle kanten heeft het museum het zwaar. Niet alleen door de coronacrisis maar ook als het gaat om echt financieel gezond zijn, heeft het museum nog een weg te gaan. In 2018 vond wethouder Herbert Raat nog dat het roer om moest.

Mobiele versie afsluiten