HomeAmstelvenersHet Parool verdwijnt in middag en wordt een ochtendkrant

Het Parool verdwijnt in middag en wordt een ochtendkrant

AMSTELVEEN – Het Parool wordt per 3 januari 2022 een ochtendkrant. De krant valt vanaf dan niet meer in de middag, maar al in de ochtend op de deurmat. De voormalige verzetskrant is sinds het verdwijnen van Nieuws van de Dag in 1998 het enige dagblad in Amsterdam. De krant neemt ook geregeld Amstelveens nieuws mee.

Reden voor de historische wijziging heeft volgens hoofdredacteur Kamilla Leupen verschillende redenen, waarbij de belangrijkste reden een journalistieke is. “We zijn ervan overtuigd dat de ochtend door de aanwezigheid van online nieuws een beter en logischer moment van verschijnen is.”

Hoge distributiekosten

Ook is er een praktische reden: Het Parool is een van de van de weinig overgebleven middagkranten van het land. Daardoor zijn de kosten voor distributie en bezorging relatief hoog.

De krant, die voortkwam uit het verzet, staat er volgens Leupen goed voor met een groeiend totaal aantal abonnees.

Foto('s):NH/AT5
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS