HomeAmstelvenersHerfstvakantie in Amstelveen: 5 activiteiten om te doen

Herfstvakantie in Amstelveen: 5 activiteiten om te doen

AMSTELVEEN – De herfstvakantie is weer begonnen! Van 16 tot en met 24 oktober zijn daarom verschillende activiteiten in en rond Amstelveen. AAN! heeft een top vijf van vakantietips gemaakt, zodat niemand zich hoeft te vervelen.

1. Schaatsbaan op Gelderlandplein

Sinds kort is de schaatsbaan op het Gelderlandplein weer geopend! Je vindt de schaatsbaan zoals gewoonlijk tegenover de Coffee Company. Vergeet niet je handschoenen mee te nemen, die zijn namelijk verplicht! De normale openingstijden van de schaatsbaan verschillen wel per dag:

Maandag, dinsdag en donderdag: 15.00 tot 18.00 uur.
Woensdag en vrijdag: 13.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur.
Zondag: 12.00 tot 17.00 uur.

Ook tijdens de (herfst)vakantie zijn er aangepaste tijden. Van maandag t/m zaterdag kun je schaatsen van 10.00 tot 18.00 uur. Op zondag heb je iets minder tijd, dan is de schaatsbaan open van 12.00 tot 17.00 uur.

2. Speurtocht in Amsterdamse Bos

In plaats van schaatsen kun je ook een mooie herfstwandeling maken in het Amsterdamse Bos. Ook met kinderen is dit een goed idee! Terwijl de ouders genieten van de prachtig, veranderende natuur, kan het kind een speurtocht doen. Misschien ontstaat hier wel een nieuwe Freek Vonk of Sterrin Smalbrugge. De speurtocht kun je afhalen in de Boswinkel. Elk seizoen heeft weer een ander thema. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Boswinkel.

3. Musical4Daagse

Loopt zoon- of dochterlief continu mee te zingen met Maan of Snelle en heeft hij/zij totaal geen last van plankenkoorts? De Musical4daagse is een droom voor elk kind dat graag mensen entertaint. Het kost misschien wat – €159,95 – maar dan heb je wel een heel gave ervaring. In vier dagen tijd mag je volop zingen, dansen en acteren op een podium, waar ook bekende acteurs Buddy Vedder en Vajèn van den Bosch hebben gestaan. Daarnaast creëren de kinderen samen in vier dagen een musical voor écht publiek, waaronder hun eigen familie natuurlijk. De Musical4daagse vindt plaats in de herfstvakantie, van 18 t/m 21 oktober 2021, in Schouwburg Amstelveen. Aanmelden kan via de website van Musical4daagse.

4. Monkey Moves

Natuurlijk moeten kinderen wel genoeg bewegen en dat kan tijdens de herfstvakantie zeker. Monkey Moves Amsterdam organiseert van 12 t/m 16 oktober 2021 een dagkamp met verschillende sporten. Dagelijks van 9:00 tot 17:00 uur kunnen kinderen hun energie gegarandeerd kwijt. Voor iedereen is wel wat leuks. Denk aan voetbal, hockey, volleybal, dansen, maar daarnaast nog veel meer. Zo kunnen ze ook lekker springen op een groot luchtkussen of lasergamen. Tussendoor krijgen de kinderen genoeg pauzes, waarin ze gezond en verantwoord eten en drinken krijgen. Aanmelden kan nog via de website van Monkey Moves, maar wees snel! De dagkampen zijn al begonnen en de plekken gaan hard. Het vindt plaats in de Goudsmithal langs de Sportlaan.

5. Workshop robot programmeren

Naast zang, sport en avontuur bestaan ook genoeg leuke activiteiten voor de wizzkids. Stel je een robot voor die alle rommel in huis kan opruimen. Dit kan werkelijkheid worden. Op woensdag 20 oktober 2021 kunnen kinderen in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein een workshop programmeren volgen. Hierbij gaan ze een opruimrobot programmeren met LEGO Mindstorms. Na de workshop kunnen ze de robot een route laten rijden en dus zelfs de robot rommel laten opruimen. Klinkt dat niet ideaal? De workshop is alleen geschikt voor kinderen tussen 10 en 12 jaar. Dit is een minimale leeftijd, voor jongere kinderen is het helaas niet geschikt. Via de website van de bibliotheek kunt u plekken reserveren voor € 7,50 (leden) of € 15,00 (niet-leden).

Foto('s):Scott Web
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS