HomePolitiekBVNL AmstelveenHerbert Raat (VVD) sluit BVNL niet op voorhand uit

Herbert Raat (VVD) sluit BVNL niet op voorhand uit

AMSTELVEEN – VVD-aanvoerder Herbert Raat sluit een mogelijke lokale samenwerking met de nieuwe Amstelveense afdeling van BVNL op voorhand niet uit. “Maar ik heb vooralsnog alleen een landelijk programma van de partij gezien. Ik ben in eerste instantie benieuwd naar hun Amstelveense programma,” laat hij AAN! desgevraagd weten.

AAN! meldde vandaag dat de partij van ex-VVD en -FVD-er Wybren van Haga een poging gaat doen om toe te treden tot de Amstelveense gemeenteraad. Een van de kopstukken van de lokale lijst is Amstelvener Hans van Tellingen. Van Tellingen is landelijk bestuurder bij BVNL en wordt nu nog opgevoerd als lijstduwer. De Amstelvener geniet landelijk ook bekendheid als een twitteraar die van zijn hart geen moordkuil maakt, zeker niet als het om corona gaat.

Lees ook: Partij Wybren van Haga gaat meedoen met Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen

Raat wil niet graag op de zaken voorruit lopen maar zegt dat de VVD bereid is met elke partij om tafel te gaan zitten. “Wij hebben nog nooit partijen uitgesloten. Tenzij een partij bijvoorbeeld racistisch is. Van de lokale standpunten van BVNL weet ik nu nog niets. Dus ook niet wat ze willen in Amstelveen.”

Eigen verhaal

De wethouder benadrukt dat hij vooral bezig is met het verhaal van zijn eigen partij. “Ik wens iedereen veel succes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Van de SP tot BVNL. Daarna zien we wel wat er gebeurt.”

Over versnippering van het Amstelveense politieke landschap maakt hij zich geen zorgen. “Het mooie in Amstelveen is dat er weliswaar elf partijen zijn maar dat er genoeg fracties zijn met meerdere zetels.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS