HomeCultuurHarrie Jekkers, Simone Kleinsma, OG3NE, Snelle: grote namen in nieuw Schouwburgseizoen

Harrie Jekkers, Simone Kleinsma, OG3NE, Snelle: grote namen in nieuw Schouwburgseizoen

AMSTELVEEN – Theaterliefhebbers staat een rijk en goed gevuld nieuw theaterseizoen te wachten in Schouwburg Amstelveen. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen is inmiddels gestart. 

Zo komt bijvoorbeeld de eredivisie van het cabaret naar Amstelveen: Richard Groenendijk, Patrick Laureij, Daniël Arends, Plien & Bianca, Marc Marie Huijbregts en Veldhuis & Kemper. Verder valt er op cabaretgebied ook veel te lachen met toppers als Dolf Jansen, Tim Fransen, Kasper van der Laan, Lebbis, Martijn Koning, Sanne Wallis de Vries en Rundfunk. 

Dansliefhebbers kunnen genieten van prima ballerina Igone de Jongh, Introdans, ISH Dance Collective, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en een versie van Het Zwanenmeer van het Ballet van de opera van Tatarstan. 

Kindertheater

Voor kinderen is er een prima theaterprogramma. Juf Roos (2+) beleeft nieuwe avonturen en van Dolf Weerwolfje (6+), naar het boek van Paul van Loon, is een spannende musical gemaakt. In Space Academy Live (8+) neemt astronaut André Kuipers het publiek mee in een buitenaards avontuur, de populaire kinderhelden Ernst, Bobbie en de rest (4-8) komen met een grote Sintshow en voor de allerkleinsten is er Bumba (1+).

De populariteit van Theatercollege blijft onverminderd hoog. Onze man in Teheran Thomas Erdbrink geeft een persoonlijk college over Iran en China expert Ruben Terlou neemt je mee op reis naar ‘zijn’ China. In Hoe de fuck vind ik geluk leert geluksinspirator Thijs Lindhout hoe wij in tijden van crisis toch gelukkig kunnen blijven en Maarten van Rossem analyseert maatschappelijke kwesties.

Festen

Op toneelgebied kijkt het theater uit naar het familiedrama Festen met o.a. Han Römer, Peter Heerschop en Viggo Waas en de thrillerkomedie Hoog Spel met Nettie Blanken en Trudy Laby. De Verleiders vragen zich in Pandepaniek af wie er profiteert van de coronacrisis en Hajo Bruins schittert in de bestseller Bonita Avenue als de professor. Ook de grote gezelschappen als Het Nationale Theater, Het Zuidelijk Toneel en Mugmetdegoudentand zijn allemaal te zien in Amstelveen. Toneelgroep Maastricht speelt, met een onweerstaanbare cast met o.a. Fedja van Huêt en Anniek Pfeifer, Vrijdag van Hugo Claus.

Ook in de categorie show valt er veel te genieten. Simone Kleinsma komt met een Personalityshow, de legendarische rockmusical The Rocky Horror Show waarin ‘alles mag’ met Sven Ratzke, de met 5 Tony Awards bekroonde supermusical Titanic met o.a. René van Kooten en Amélie de musical naar de wereldberoemde film. 

ABBA

Schouwburg Amstelveen is ook dé plek om een concert bij te wonen. Snelle zorgt voor een feestje in FF tussen ons, de Rootsriders herdenken de geboortedag van The King of Reggae in Marley 75 en de 3JS zorgen met Acoustic Christmas voor een bijzondere kerst.Hoogtepunten dit seizoen zijn de Dutch Eagles met virtuoze vertolkingen van de gouden Eagles-hits, OG3NE, Jeroen van der Boom, Frank Boeijen, ABBA the music, Top 2000 Live, Dominic Seldis, The John Lennon Songboek en heel veel meer. 

Kaarten zijn te bestellen op www.schouwburgamstelveen.nl. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS