HomeCultuurHans Goedkoop komt naar literair café 102 in Bibliotheek Stadshart

Hans Goedkoop komt naar literair café 102 in Bibliotheek Stadshart

AMSTELVEEN – Schrijver, presentator en historicus Hans Goedkoop komt donderdag 19 mei naar Literair Café 102 in de Amstelveense bibliotheek aan het Stadsplein. Goedkoop vertelt dan over zijn nieuwste boek ‘Vaderskind’.

Hans Goedkoop promoveerde cum laude aan de Universiteit van Amsterdam met zijn biografie ‘Geluk. Het leven van Herman Heijermans’ . Door de publicatie van dit boek kwam hij zo nu en dan in de media, en bleek hij een verborgen talent te hebben voor presenteren. Dit talent, en zijn brede kennis van geschiedenis, zorgden ervoor dat hij vanaf 2000 negentien jaar lang het geschiedenisprogramma ‘Andere Tijden’ presenteerde.

Een biografie over Renate Rubinstein

Vaderskind ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken, ook naar wat geen mens wil zien. Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Vaderskind de jeugdjaren van Renate Rubinstein, die in een verwoestende tijd het fundament legde van haar schrijverschap.


Literair Café 102: Ontmoet schrijver, presentator en historicus Hans Goedkoop
Datum: donderdag 19 mei, 19:30-21:00
Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
Prijzen: Leden €5,00 / Niet-leden €7,50
Meer informatie vind je op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS